Do góry

Przekąski Przepis na:

Roladki z papryką

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 02.03.2009

Odsłon: 2438

Wspaniała i lekka przekąska

Składniki

  • filety z piersi kurczaka, 4
  • plastry wędzonej szynki, 4
  • twaróg, 20 dag
  • posiekany szczypiorek, 3 łyżki
  • papryki w różnych kolorach, 3
  • pomidory, 2
  • cebula
  • ząbki czosnku, 2
  • oliwa, 4 łyżki
  • zioła prowansalskie, 2 łyżki
  • kilka gałązek rozmarynu
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety rozciąć na pół, nie przecinając do końca, tak, aby uzyskać jak największe płaty. Każdy lekko rozbić. Posmarować twarogiem utartym ze szczypiorkiem, solą i pieprzem.

  2. Na warstwie serka ułożyć plastry szynki. Zwinąć roladki. Spiąć wykałaczkami lub owiązać nicią. Obsmażyć na oliwie. Wyjąć, trzymać w cieple.

  3. Na patelnię włożyć posiekaną cebulę z czosnkiem i paprykę pokrojoną w kostkę. Przyprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Podsmażyć mieszając.

  4. Dodać pokrojone w kostkę pomidory (obrane ze skóry). Na wierzchu ułożyć roladki i gałązki rozmarynu. Podlać wodą i dusić pod przykrycim 30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń