Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z pieczarkami

Dania główne

Autor: nika1

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 1

Dodano: 12.11.2009

Odsłon: 1736

pyszne danie na np.rodzinny obiad. Mała odmiana zwykłego schabowego.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać ,pokroić w drobną kosteczkę .Pieczarki oczyścić ,posiekać.na patelni rozgrzać olej,przesmażyć przygotowane składniki.Oprószyć solą i pieprzem , wymieszać.

  2. Mięso oczyścić ,umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem.Na środku każdego kotleta,wzdłuż ułożyć pieczarkowe nadzienie.Ciasno zwinąć roladki,obwiązać nicią kuchenną lub spiąć wykałaczkami.

  3. Na patelni rozgrzać olej.Jajko wbić do miseczki ,roztrzepać .Przygotowane roladki panierować w mące,jajku i bułce tartej.Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.

  4. Podawać z surówką i ziemniakami lub frytkami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń