Do góry

Przekąski Przepis na:

Roladki ze schabu...

Przepis dnia 2012-02-25
Przekąski

Autor: MEGI110278

Przepisów i artykułów: 165 Ocena: 1704

Dodano: 20.02.2012

Odsłon: 64424

...smaczny sposób na schab ;-)

Składniki

  • schab 1,5 kg
  • boczek wędzony ok 450 g
  • świeża bazylia
  • Natka pietruszki
  • 4 duże pieczarki
  • sól,pieprz
  • musztarda
  • 1 szkl wody
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab pokroić,rozbić, natrzeć solą i pieprzem.Każdy kotlet posmarować musztardą i ułożyć po 2 plasterki surowego boczku...zwinąć w roladkę.Włożyć mięsko do naczynia żaroodpornego,posypać solą i pieprzem,podlać wodą.Piec ok 1,5 godz w temp 180 stopni.Pieczarki zetrzeć na tarce,natkę i bazylię posiekać...dodać do mięsa ok 30 min przed końcem pieczenia.

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

milutka 16 maja 2012 ciekawy przepis,,już dałam do ulubionych:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MEGI110278 25 lutego 2012 Dodaję boczek wędzony...dokładnie taki jak na zdjęciu :-)
...masz rację,aby smak był wyrazisty.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 25 lutego 2012 Czy możesz uściślić jaki dodajesz boczek? W spisie produktów piszesz o boczku wędzonym, a w sposobie przygotowania o surowym. Wydaje mi się, że z wędzonym boczkiem rolady będą bardziej aromatyczne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 22 lutego 2012 Lubię rolady pod każda postacią,Twoje wyglądają na bardzo smaczne!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 21 lutego 2012 Dobry, prosty przepis na ciekawą potrawę,niepracochłonny, a to ważne. Do ulubionych. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wisnia85 21 lutego 2012 mmmmm u mnie tez mięsożerca :) więc przepis do wypróbowania

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 20 lutego 2012 Fajny przepis :) Woda w składnikach to pewnie do podlania tych roladek w czasie pieczenia? Na pewno wykorzystam przepis, bo u mnie sami mięsożercy a zwykłe schabowe z czasem mogą się znudzić, więc im więcej pomysłów tym lepiej. Pozdrawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń