Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie dla 4 osob.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 45
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 171
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 52
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 45
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 171
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 52
Składniki
Szparagi opłukać, odłamać zdrewniałe końce. Pierś kurczaka przekroić w poprzek na 2 części, rozbić tłuczkiem na około 1 cm filet, podzielić na 4 części. Kurczaka i szparagi doprawić solą, pieprzem i wysmarować 1 łyżką oliwy extra vergine.
Zawinąć po 4 szparagi w kawałek piersi kurczaka a następnie w 2 plasterki boczku i ulozyc w naczyniu zaroodpornym
Wymieszać musztardę gruboziarnistą z miodem i odlozyc jenda lyzke mieszanki a nastepnie posmarowac nia roladki.
Do pozostalej czesci sosu dodajemy 6 lyzek smietany 30%
Piekarnik nagrzewamy do 200 C .Główki szparag przykryć paskiem folii aluminiowej aby się za bardzo nie zrumieniły. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 minut.Po 15 minutach pieczenia roladki polewamy sosem z musztardy miodu i smietanki.
Szapragimozemy podawac z ziemniakami.
Przepis pochodzi z Kwesti smaku.