Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O matko jakie to pyszne, wykorzystajcie świeży szpinak!!! Ja robię w takiej wersji ale można dodać łososia wędzonego w plastrach.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Sparzyć szpinak i przełożyć na rozgrzaną patelnie, podsmażyć łącznie z czosnkiem ja dodaję dużo, doprawić do smaku i dodać ser feta.
ostudzony farsz wykładamy na gotowe ciasto francuskie i zwijamy w roladę. Brzegi oraz wierzch ciasta smarujemy żółtkiem.
wstawiamy do rozgrzanego piekarnika ok 180 stopni na opakowaniu od ciasta francuskiego jest napisane i pieczemy 30-40 min. Podpowiedz ja do 20 min kroję roladę w plastry i wstawiam na kolejne 20 min. Życzę smacznego