Do góry

Dania główne Przepis na:

ROLADKI ZIEMNIACZANE

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15450

Dodano: 01.03.2009

Odsłon: 16591

Tak przygotowane ziemniaki podane z sosem (np. tzatziki, salsa)mogą stanowic samodzielne danie. Są wspaniałym dodatkiem do dań mięsnych.

Składniki

  • ugotowane ziemniaki (zmielone lub dobrze stłuczone)
  • przyprawa do ziemniaków (np. Galeo)
  • koperek lub natka pietruszki, jeśli ktoś lubi
  • kwadratowe wafle
  • jajko
  • Bułka tarta
  • olej
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ziemniaki wymieszac z przyprawą i koperkiem. Gorącą masę nałożyc na wafel, zwinąc w roladę. Pokroic w plastry (o grubości ok. 2 cm). Panierowac w jajku i tartej bulce. Smażyc na złoty kolor. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń