Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolady z mielonego mięsa

Przekąski

Autor: nuna53

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 5

Dodano: 17.08.2008

Odsłon: 2499

Potrawa bardzo smaczna jako drugie danie lub jako danie gorące na przyjęciu.

Składniki

  • masa mięsna
  • mięso mielone różne, 60 dkg
  • Jaja, 2 szt
  • cebula duża, 1szt
  • ząbek czosnku zgnieciony, 1 szt
  • sól, pieprz,, wg uznania
  • sucha bułka /namoczona i wycisnieta/, 1 szt
  • nadzienie
  • cienkie parówki, 4 szt
  • liśc kapusty włoskiej, 4 szt
  • olej, 1/2 szklanki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Składniki na masę mięsną włożyć do miski i dobrze wyrobić. podzielić na 4 części. Każdą parówkę ciasno owinąć liściem kapusty i obłożyć masą mięsną. Powstanie duża rolada. Rolady obsmażyć na gorącym oleju żeby mięso się dobrze skleiło. Przełożyć do rondla zalać gorącym wywarem który można zrobić z kostki rosołowej lub wg własnego uznania. Dusić 30 min. Podawać z ziemniakami i kapustą lub innymi jarzynami, surówkami, pasują wszystkie. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń