Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 610
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 155
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 166
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 124
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 610
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 155
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 166
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 124
Składniki
Śledzie umyć. Wyjąć kręgosłupy i główne ości. Rozciąć wzdłuż na połowy. Jeżeli śledzie są duże, to jeszcze poprzekrawać je w poprzek na mniejsze kawałki. Każdy kawałek posmarować musztardą, osolić, oprószyć pieprzem, zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Cebule obrać, umyć, pokroić w krążki. Przygotować zalewę: szklankę wody zmieszać z połową szklanki octu i oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, pokrojoną cebulę, ziele angielskie i liść laurowy. Ułożyć śledzie w rondlu, zalać zalewą. Gotować na małym ogniu około 10 minut. Tak przygotowane rolmopsy można podawać na ciepło z dodatkiem np. frytek. Dobrze smakują też podane na zimno - z pieczywem.