Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 365
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 92
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 414
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 365
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 92
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 414
Składniki
Sledzie (solone z beczki)obrac ze skory,odfiletowac i polowki wlozyc do zimnej wody na ok.1 godz.Nastepnie zagotowac ocet z woda i przyprawami(ziele ang.pieprz,listek laurowy,lyzeczka gorczycy,duza lyzka cukru),ocet dorobic z woda w proporcji 2:1(2 szkl.wody,1 szkl.octu)
Sledzie wyjac z wody i pozostawic do obciekniecia.Nastepnie kazda polowke posmarowac musztarda,dodac kawalek konserwowego ogorka,zwinac w roladke i spiac wykalaczka.Na spod sloja,w ktorym ulozymy rolmopsy,wrzucic cebule,pokrojona w cienkie talarki.Ulozyc warstwe sledzi,nastepnie znow cebule i polac odrobina oleju.Ukladac tak,zeby koncowa warstwa byla cebula,Kazda warstwe polewac olejem.
Po ulozeniu wszystkiego,calosc zalac przygotowanym,ostudzonym octem.Po trzech,czterech dniach mozna jesc.Smacznego:)