Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 32
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 352
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 32
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 352
Składniki
1.Skrzydełka zalewamy w misce na pół godziny gotowaną wodą. Następnie przepłukuję zimną wodą i wkładam do garnka. Zalewam wodą i gotuje na wolnym ogniu. Odszumowuje i dodaje wszystkie warzywa pokrojone i przyprawy. To wszystko gotujemy minimum 3 godziny na najmniejszym płomieniu tak aby się nie gotował tylko lekko "pyrkolił". Sprawdzamy smak rosołku , jeśli potrzeba doprawiamy solą lub jak kto woli degustą .Wyjmujemy cebulę ,aby się nie rozgotowała. Rosół podaję z makaronem nitki i posypuje posiekaną natką pietruszki.