Do góry

Dania główne Przepis na:

Rosół

Dania główne

Autor: ewcia007

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 13.12.2008

Odsłon: 786

Dobre na kazdy obiad i na wystawna kolacje.

Składniki

  • marchewki, 3
  • pietruszki, 2
  • selera, 1/2
  • natka pietruszki i selera
  • por, 1
  • cebula
  • liść laurowy
  • ziele ang ., 2-3 ziarenka
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotujemy kurczaka z lismiem laurowym, zielem angielskim łyzka soli. na około 5l wody. Kiedy kurczak juz podgotuje sie zbieramy wygotowana krew z wierzchu Dodajemy obrane i pokrojone warzywa Kładziemy na małym palniku cebule i przypalamy ja Nastepnie wrzucamy do rosołu Znow zbieramy reszte wygotowanej krwi tzw "szumowin" Wiazemy natke pietruszki i selera nitka i umyte wrzucamy do rosołu dodajemy reszte przypraw 3 kostki lub 3 łyzki ziarenek samku szczypta pieprzu na samym koncu szczypta zioł prowansalskich (Dodajemy je na samym koncu i gotujemy jeszcze okolo 15 min) .!!!!UWAGA!!!! PAMIETAJMY ROSOŁ GOTUJE SIE MINIMUM 3 GODZINY, NA WOLNYM OGNIU, SCIAGAJAC SZUMOWINY I SMAKUJAC" !!!!UWAGA!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń