Do góry

Dania główne Przepis na:

Rosół

Dania główne

Autor: maryna2012

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 224

Dodano: 19.03.2009

Odsłon: 4994

Smaczny rosołek o zlocistym kolorze.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od dokladnego umycia skrzydelek.

  2. Wrzucamy je do garnka i zalewamy 2 litrami zimnej wody.Dodajemy do garnka ziele angielskie,lisc laurowy,jedna lyzeczke ziarenek smaku i szczypte soli i pieprzu.

  3. Pluczemy por,obieramy marchewke i pietruszke i kroimy je w slupki,seler kroimy na sredniej grubosci kostke,a czosnek przekrajamy na pol-plastry cebuli opiekamy na patelni bez tluszczu i wrzucamy to wszystko do garnka razem z 2 kostkami rosolowymi.

  4. Gotujemy rosolek przez 45 minut na malym ogniu-podczas gotowania moze pojawic sie na wierzchu szumowina,wiec trzeba ja zebrac.

  5. Podajemy rosolek z makaronem nitki lub innym-jak kto woli i posypujemy natka pietruszki..

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń