Do góry

Dania główne Przepis na:

ROSÓŁ DROBIOWY Z ZACIERKAMI

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15438

Dodano: 29.07.2009

Odsłon: 7837

Wspaniały, delikatny rosół jest dobry na wszystko.

Składniki

  • porcja rosołowa kurczaka ze skrzydełkami, 1
  • cebula, 1
  • marchew, 2
  • seler, korzeń pietruszki
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liśc laurowy
  • Mąka pszenna, 2 szklanki
  • Jaja, 2
  • mleko
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Porcję rosołową ugotowac w warzywach z przyprawami (przynajmniej jedną marchew pokroic w plasterki).

  2. Z mąki, soli, jaj i mleka zagnieśc ciasto na zacierki. Następnie rwac je w drobne kawałki lub palcami formowac kuleczki i wczucac na gotujący się rosół. Gry zacierki wypłyną na wierzch, zupa jest już gotowa. Podawac gorące posypane zieleniną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń