Do góry

Dania główne Przepis na:

ROSÓŁ INACZEJ

Dania główne

Autor: megijc

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 115

Dodano: 27.08.2009

Odsłon: 1709

OD LAT ZAJADAMY SIĘ MAMINYM ROSOŁEM, ZAWSZE JEST PRZEPYSZNY I SMAKUJE FANTASTYCZNIE, ZAWSZE JEST TAKI SAM, JEDNAK MOŻE COŚ OD CZASU DO CZASU ZMIENIĆ I ZASKOCZYĆ RODZINĘ . POLECAM MÓJ PRZEPIS, MYŚLĘ ŻE WARTO UNOWOCZEŚNIĆ NIEDZIELNY STÓŁ TĄ WERSJĄ ROSOŁU :)

Składniki

  • wywar warzywno- drobiowy, około 2-3 l
  • średni korzeń imbiru, 1,5 łyżki stołowej pasty
  • czosnek, 1 łyżka stołowa pasty
  • makaron ryżowy lub sojowy
  • przyprawy, sól, pieprz
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obrany z twardej skóry korzeń imbiru, ścieramy na bardzo drobnej tarce. Podobnie robimy z czosnkiem. Oba składniki łączymy tworząc dwuskładnikowa pastę. Dodajemy ja do wywaru. Doprawiamy według własnego uznania. Podajemy z makaronem sojowym lub ryżowym.

  2. Moje rady: pasty dodajemy według uznania, tak by rosół miał wyraźnie zmieniony smak, ale uwaga, przy dużej ilości czosnku i imbiru może się dość mocno zaostrzyć.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń