Do góry

Dania główne Przepis na:

Rosół z imbirem

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 09.04.2008

Odsłon: 8307

1 porcja - 390 kcal.

Składniki

  • 2 korpusy z kurczaków
  • 2 marchewki
  • seler
  • por
  • pietruszka
  • pieprz
  • sól
  • 20 dkg pieczarek
  • kawałek świeżego imbiru
  • łyżeczka imbiru w proszku
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyć starannie korpusy kurczaków. Następnie włożyć je do dużego garnka z wodą. Gotować około 15 minut. Zdjąć szumowiny, które powstaną na wierzchu. Następnie dokładnie umyć i pokroić warzywa. Posiekać także w drobną kostkę imbir oraz pieczarki. Warzywa, imbir, pieczarki, pieprz, sól i przyprawy wrzucić do garnka. Całość gotować około 20 minut. Na koniec wyjąć korpusy kurczaka i część warzyw. Najlepiej rosół po-dawać z drobnym makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń