Do góry

Przekąski Przepis na:

Rosół z kury

Przekąski

Autor: dalijka

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 320

Dodano: 07.01.2010

Odsłon: 35140

Pyszny, aromatyczny i rozgrzwający. Idealny na niedzielny obiad.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kurę umyć, zalać 4 litrami wody, dać 2 łyżeczki soli, zagotować , pogotować ok 15 min i odszumować

  2. cebulę "opalić" nad gazem aż będzie lekko zwęglona :p

  3. pozostałe jarzyny obrać i opłukać dodać do gotującej się kury

  4. następnie wrzucić ziele ang, liść, nać pietruszki, dodać łyżeczkę cukru i cynamon

  5. to wszytko gotować na wolnym ogniu min. 2 godziny

  6. po ok 2 godzinach doprawić pieprzem ,solą czy vegetą dodać ząbek czosnku i jeszce pogotować ok pół godziny, generalnie rosół ten najlepszy smak zyskuje po długim gotowaniu można nawet 3 godziny gotować, wykładać na talerz, podawać z makaronem posypać pietruszką:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń