Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, pożywne, lekkie, aromatyczne, proste
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 92
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 560
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 92
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 560
Składniki
Do dużego garnka wlewamy wodę, wrzucamy włoszczyznę i mięso (kura i serca). Gotujemy chwilę. Obraną, całą cebulę opalamy nad ogniem, aż do uzyskania ciemnej barwy, ale nie spalamy. Wrzucamy do wywaru w całości. Dodajemy kostki i trochę vegetty.
Kiedy mięso zmięknie, dodajemy resztę przypraw, koniecznie lubczyk - sporo (my dodajemy świeży, jeśli nie masz, może być suszony). Gotujemy na małym ogniu. Wszystkie składniki muszą być miękkie.
Po zdjęciu zupy z ognia, przecedzamy przez sito rosół do drugiego garnka, by był przejrzysty i klarowny. Podajemy z makaronem, serduszka kroimy w plasterki, dekorujemy natką pietruszki i zajadamy ze smakiem.