Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Reprezentacyjna , elegancka i smaczna.
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7298
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 191
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7298
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 191
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Dodać jajka, miksować i po trochu dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z ajerkoniakiem.Miksować na dużych obrotach.
Czekoladę pokruszyć i wsypać do ciasta. Łyżką wymieszać z ciastem.
Formę do babki /u mnie forma w kształcie róży/ natłuścić i posypać mąką. Wlać ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st.C i piec ok.50 minut. Pieczemy do tzw. suchego patyczka. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO! P.s Po wyjęciu z piekarnika , babkę zostawić w formie na pół godziny.