Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spodobały mi się różyczki u nikoli2005 i zrobiłam, ale drożdżowe
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 100
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 147
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 278
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 100
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 147
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 278
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Składniki
Zarobić ciasto drożdżowe, odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi objętość. Rozwałkować cienko, wykrawać literatką kółka, sklejać po 4 smarując białkiem, żeby się nie rozkleiły, posmarować kremem lub marmoladą, zwinąć w roladkę i przekroić na połowę.
Ułożyć na blaszkę i posmarować białkiem, odstawić do rośnięcia. Piec ok 20 min na złoty kolor. Z tej porcji wyszło 50 róż