Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Róże ziemniaczane proste w wykonaniu i smaczne, zastąpią w daniu ziemniaki, a także udekorują nasze danie. Polecam :)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 601
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 162
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 120
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 601
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 162
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 120
Składniki
Obrane ze skórki, wymyte ziemniaki szatkujemy na cienkie plastry.
Plastry układamy w poziomie tak, żeby nakładały się połową na siebie.
Plastry układamy w poziomie tak, żeby nakładały się połową na siebie. Dokładamy kilka plasterków formując różę.
Uformowane róże polewamy odrobiną oleju, solimy, pieprzymy i posypujemy papryką.
Pieczemy w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez 45 minut.
Po upieczeniu delikatnie wyjmujemy z papierowej otoczki.