Do góry

Zupy Przepis na:

rozgrzewająca zupa imbirowa

Zupy

Autor: anula33

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 4

Dodano: 27.11.2009

Odsłon: 3029

Jest banalnie prosta w wykonaniu i smaczna . Ma oryginalny smak Wspaniała na zimowe obiadki i nie tylko. Świetna dla smakoszy chińskiej kuchni. Można z nią eksperymentować. Na przepis wykonania zupy imbirowej natknęłam się kiedyś na portalu z dietami, trochę go zmodyfikowałam i wyszła pyszna chińszczyzna

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W garnku nastawiamy wodę ,dodajemy kostki rosołowe i zostawiamy do rozpuszczenia. Marchewkę i imbir kroimy w cienkie słupki. Marchew możemy też pokroić w cienkie krążki

  2. Mięso kroimy w cienkie wstążki ,marynujemy w 1 łyżce sosu sojowego posypujemy pieprzem i odstawiamy na 20-30 min. w tym czasie przygotowujemy wywar.

  3. dodajemy zamarynowane mięsko. najlepiej po jednej wstążce.Gotujemy jeszcze 20 min. długość gotowania zależy od grubości kawałków mięska

  4. Można dodać ,łyżeczkę cukru aby wydobyć cały smak. Po nalaniu do miseczek koniecznie posypać posiekanym szczypiorkiem.

  5. Zupka jest naprawdę apetyczna a zapach jaki roznosi się po całym mieszkaniu nie do opisania smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń