Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne na śniadanie lub deser
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1015
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1015
Składniki
Czekoladę dzielimy na tafelki, które kroimy lub łamiemy jeszcze na pół. Ciasto francuskie od razu po wyjęciu z lodówki dzielimy na cztery prostokąty, a następnie kroimy je po przekątnej na trójkąty. Na każdy trójkąt, po stronie podstawy układany kilka kawałków czekolady (2 -3 kawałki). Trójkąty zaczynamy zwijać od strony na której jest czekolada. Po zwinięciu lekko zginamy tworząc kształt rożków.
Rożki smarujemy wodą i posypujemy cukrem waniliowym. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w 200 stopniach.
SMACZNEGO !!!