Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kremowe ciasto z nutką alkoholu :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 169
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 169
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, dodając pod koniec szklankę cukru. Wymieszać z suchym makiem i wiórkami. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Piec do suchego patyczka około 20 min w 180stopniach.
Połowę mleka zagotować z resztą cukru i cukrem waniliowym, a mąkę i zoltkami rozmieszać z resztą mleka, z tego ugotować budyń. Odstawić do ostudzenia, masło utrzeć na puch, dodając budyń i alkohol. Masę wyłożyć na kokosowe ciasto. Ułożyć biszkopty.
Galaretkę rozpuścić 1,5 szkl. wody, odstawić do lekkiego stężenia. Kremowkę ubić, pod koniec ubijania dodać tężejącą galaretkę. Masę wylać na biszkopty. Ostawić ciasto do lodowki do przegryzienia się.