Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 666
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 666
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Składniki
do dużej miski wbij jedno jajko i wszystkie żółtka . ubij na jednolitą mase,dodaj spirytus sól proszek do pieczenia ,śmietane, starannie wymieszać składniki. stopniowo dodawać mąke i zagnieść ciasto.gdy ciasto zrobi się dość sztywne wyłożyć na stolnice i wyrobiać aż będzie odchodzić od rąk.następnie ciasto rozwałkować i wykrawać 3 różnej wielkości krążki.każdy natnij w kilku miejscach,zlepiaj je po trzy najmniejszy na końcu dociskać w miejscu sklejania. Smażyć na głębokim tłuszczu, po wystygnięciu posypać cukrem pudrem