Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiałam się nad makaronem kiedy do drzwi zapukał kurier z pudełkiem od Podravka. Świetnie się złożyło bo makaron penne wylądował w misce razem z genialnymi dodatkami:
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 978
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 201
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 978
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 201
Składniki
Makaron gotuje al dente, wrzucam do miski. Na patelni podgrzewam oliwę z oliwek. Wrzucam cebulę i chili, duszę. Dorzucam czosnek, pomidory i rucole. Piekę około 10 minut mieszając co jakiś czas żeby rucola dokładnie pokryła się oliwą i innymi składnikami. Zdejmuje z patelni, wrzucam do miski. Sznycle solę i pieprze. Smażę na patelni z prawej i z lewej dosłownie parę minut bo mięso jest delikatne i szybko się robi. Ja chciałam uzyskać efekt "well done" więc potrzymałam je na patelni troszkę dłużej. Jak przestygnie kroję na paski i wrzucam do miski, mieszam całą zawartość. Danie to ma ten plus, że można go jeść i na zimno i na ciepło - nie traci swoich walorów smakowych.