Do góry

Przekąski Przepis na:

Rukola z truskawkami i z czymś jeszcze :D

Przekąski

Autor: Tangerinka

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1327

Dodano: 25.05.2009

Odsłon: 3777

Inne i nie nudne :D

Składniki

  • 1 opakowanie rukoli
  • 0,5 kg truskawek
  • parę zblanszowanych gałązek botwinki
  • Sos winegret :
  • oliwa, musztarda sarepska, cytryna, balsamico, cukier, sól, pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wybrać jędrne truskawki, pokroić wzdłuż na połówki lub ćwiartki. Wrzucić na dobrze wypłukaną i osączoną rukolę. Dodać pokrojoną ostudzoną botwinkę. Zrobić sos i dokładnie wymieszać go na gładką, gęstą masę. Sałatę polać sosem tuż przed podaniem. Smacznego :D

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 31 maja 2009 Super połączenie, muszę spróbowac ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń