Do góry

Przekąski Przepis na:

Ruloniki po włosku

Przekąski

Autor: Ania704

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 70

Dodano: 02.07.2009

Odsłon: 1374

pyszne ruloniki na rozne okazje

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso opłukać , osuszyć ręcznikiem papierowym .Sznycle ułóż na desce, przykryj folią spożywczą i lekko rozbij tłuczkiem . Usuń folię , mięso porósz solą i pieprzem i ziolami prowansalskimi.

  2. Na każdym sznyclu połóż plasterek boczku i po kilka listków szałwi .Zwiń , zepnij wykałaczką.Usmaż na oleju , często obracając .

  3. Roladki zdejmij z patelni , trzymaj w cieple.Pieczarki oczyść , pokrój na drobno, podduśna tłuszczu ze smażenia mięsa .Wlej sos pieczeniowy, zagotuj. Gotowe roladki ułóż na półmisku , polej sosem , ew. udekoruj.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania704 24 lipca 2009 mozna je robic bez szawłwi i napewn wyjdą rownie smaczne . Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 23 lipca 2009 A można je zrobić bez szałwii?Przepis jest bardzo ciekawy i chętnie go wypróbuję już niebawem.Przepisy bez zdjęć też są dobre :)).Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń