Do góry

Desery Przepis na:

Rurki z bitą śmietaną

Desery

Autor: anulka23

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 32

Dodano: 11.06.2009

Odsłon: 820

łatwe

Składniki

  • mąka tortowa, 6szkl
  • margaryna, 500g
  • śmietana(18%), 2szkl
  • cukier waniliowy
  • śmietana(30%), 1000g
  • cukier puder, szkl
  • usztywniacz do smietany, 4op
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę,śmietanę,mąke i cukier posiekac.Zagniesc ciasto i włożyc do lodówki na 7godz.Po upływie czasu ciasto rozwałkowacna grubosc 0,5cm I wyciąc paski o dł.20cm.Śmietane ubic z usztywniaczem i cukrem, zchłodzic.Paski ciasta nawinąc na foremki do rurek.Piec 20-25min.w 180st.Ostudzone ciasto naszprycowac bitą śmietaną i posypac pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń