Do góry

Desery Przepis na:

rurki z bitą śmietaną

Desery

Autor: nudka

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 101

Dodano: 24.08.2009

Odsłon: 23394

wyborne ciasteczka na każda okazję

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wszystkie składniki dodać do mąki,szybko zagnieść ciasto i schłodzić

  2. schłodzone ciasto rozwałkować i pokroić w paski ok 2,5 cm szerokie i owinąć foremki .upiec na złoty kolor w temp 220 st, po upieczeniu zdjąć z foremek ,i wypełnić bitą śmietana,posypać cukrem pudrem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agnieszka75nowa 29 listopada 2010 a ja zamierzam zakupić foremki i zrobię na próbę jeszcze przed świętami

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 11 czerwca 2010 Nudko, upiekłam rurki wg Twojego przepisu - wyszły wspaniałe! Pozdrawiam serdecznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nudka 07 września 2009 rozwałkować tak ok.3 milimetry ,cukier oczywiście do ciasta

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Danieczek 06 września 2009 JAk cienko rozwalkowac i czy cukier puder do ciasta i czy do posypania?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nudka 26 sierpnia 2009 foremki na rurki ,można je kupić w sklepie .......a śmietane oczywiście najlepiej zrobić samemu,rurki smakuja równie dobrze z kremem do karpatki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

usiala 26 sierpnia 2009 smakowicie wyglądają:) też takie robię :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 26 sierpnia 2009 Właśnie, jakie foremki? A bita śmietana chyba powinna być ubita z cukrem, czyż nie?
PS. Takie ciasteczka zrobiła moja ciocia na komunię mojej kuzynki - zostały zjedzone w pół godziny :) zrobiły furorę na przyjęciu :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń