Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcesz ugościć znajomych odrobiną słodkości ,to ten pomysł jest super.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 208
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3298
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 208
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3298
Składniki
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, roztrzepać jajko w miseczce, a każdy płat ciasta kroimy na paski na 2-2,5 cm. Paski ciasta nawijamy na foremki.
Przygotowane ciasto układamy na blachę, smarujemy pędzelkiem moczonym w roztrzepanym jajku, na to posypujemy cukier zwykły i cukier waniliowy.
Tak przygotowane ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170'C Piec około 20 min.aż będą rumiane. W między czasie pieczenia ,ubijamy śmietanę z dodatkiem 3 łyżek cukru pudru . Po wyjęciu z piekarnika studzimy wyjmujemy foremki ze środka i nabijamy bita śmietaną. Można ozdobić dżemem