Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rurki z kremem. Szybko i prosto. Wspaniale wyglądają !
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 75
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 75
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Składniki
Mąkę przesiać, dodać masło, sól, cukier waniliowy oraz śmietanę. Wyrabiać dokładnie ciasto i wstawić do lodówki. Schłodzić.
Ciasto wałkować bardzo cienko oraz kroić na paski szerokości 2 cm. Foremki nasmarować np.: margaryną i zawijać nasze paski dookoła. Rurki posmarować białkiem oraz posypać cukrem.
Takie rurki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celciusza i pieczemy około 15 minut.
Zrobić bitą śmietanę wg przepisu z tyłu opakowań śnieżek. Do rurek wkładac bitą śmietaną. Gotowe już rurki możemy posypać cukrem pudrem według uznania. SMACZNEGO !!