Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny deserek do herbatki.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 242
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 304
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 242
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 304
Składniki
Wykonanie nadzienia: Orzechy wymieszać z cukrem pudrem, dodać aromatu do smaku. Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto razem połączyć i zagnieść ciasto, po czym schłodzić w lodówce. Następnie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, pokroić w prostokąty o wymiarach 3x4 cm, położyć nadzienie i zwinąć. Piec w temperaturze 180 stopni około 25 minut. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.