Do góry

Sałatki Przepis na:

ryba marynowana w sosie pomidorowym

Sałatki

Autor: valhalla16

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 18

Dodano: 28.05.2008

Odsłon: 3828

PYSZNA SAłATKA NA IMPREZY....

Składniki

  • 1 kg ryby-filety,1 słoik ogórków konserwowych,1 słoik papryki konserwowej,1 papryka żółta
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ZALEWA-2 szklanki wody,7 łyżek octu,4 łyżki cukru,1/2 szklanki oleju,koncentrat pomidorowy,5 łyżek ostrego ketchupu,3 ziarna ziela angielskiego,3 listki laurowe,sól,pieprz. Rybę podzielić na małe kawałki,smażyć w typowej panierce(tarta bułka+jajko),ogórki i papryki pokroić w kostkę.W garnku wyłożyć warstwami -usmażona rybę,papryke,ogórki (3 warstwy).Zalać gorącą zalewą.Po ostudzeniu odstawić na 24 h w chłodne miejsce.Zalewę wcześniej gotować 10 min. na malym ogniu. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

papik 17 stycznia 2011 Typowa panierka to mąka, jajko, bułka tarta.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń