Do góry

Przekąski Przepis na:

ryba na poduszce

Przepis dnia 2008-12-02
Przekąski

Autor: bozenas

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 449

Dodano: 14.10.2008

Odsłon: 4231

ryba na poduszce z ciasta francuskiego ze szpinakiem i sosem krewetkowym

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto francuskiego kroimy na kwadraty ok 15cm,pieczemy wg wskazań po 2 na porcję,szpinak przygotowuję tak jak podałam w moim przepisie na profilu,rybę smażymy przyprawioną najlepiej przyprawą do ryb,robimy sos krewetkowy:wrzucamy na patelnię odrobine chili,czosnek,imbir,curry na odrobinę oleju,dodajemy krewetki koktajlowe,po 3 sekundach podlewamy 0,50 ml wina albo sokiem z limonki ale wtedy trzeba trochę podlać wodą,solimy pieprzymy albo dodajemy swoje przyprawy,podbijamy odrobiną śmietany,jak mamy wzystko gotowe układamy-poduszeczkę ciasta na to szpinak ok 2 łyżki,na to rybę (kawałki wielkości poduszeczek ciasta)na to drugą poduszeczkę ciasta i całość polewamy sosem tak aby parę krewetek zostało na górze,całośc można posypać koperkiem albo czerwonym pieprzem-wydajemy najlepiej na kwadratowych białych talerzach-smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń