Do góry

Dania główne Przepis na:

RYBA PO GRECKU

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15433

Dodano: 28.08.2009

Odsłon: 18104

Wspamiałe danie zarówno na gorąco, jak i na zimno.

Składniki

  • filety mintaja (lub morszczuka), 6
  • cebula, 2
  • marchew, 2
  • korzeń pietruszki lub seler, 1
  • olej
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liśc laurowy, pieprz zuarnisty
  • koncentrat pomidorowy
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obraną i umytą marchew oraz pietruszkę zetrzec na grubej tarce. Podlac niewielką ilością wody, dodac liśc laurowy, ziele, pieprz, posolic. Poddusic.

  2. Cebulę pokroic w półplastry, zezłocic na oleju, dodac do warzyw. Dusic jeszcze ok. 10 minut. Zaciągnąc koncentratem.

  3. W tym czasie usmażyc filety posolone i oprószone pieprzem. Na gorąco podawac z ziemniakami, puree lub ryżem. Na zimno podawac z pieczywem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazynka1958 15 września 2009 naprawdę super ale dodaję seler i pietruszkę.dodaję ketchup kotliński,

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń