Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba po grecku

Dania główne

Autor: szwedzia_as

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 637

Dodano: 20.02.2008

Odsłon: 8244

Bardzo dobrze pasuje do frytek :)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę smażymy na oleju,a gdy już się usmaży układamy na talerzu.Cebulę,marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.Następnie podsmażamy to wszystko na odrobinie oleju do momentu zmiękczenia warzyw.Następnie dodajemy przecier pomidorowy i ketchup,mieszamy go z warzywami i doprawiamy przyprawami i cukrem do smaku. Rybę pokrywamy warzywami i gotowe.Na zimno też smakuje dobrze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

malgosia_wroc 15 kwietnia 2009 Moja mama robi bardzo podobną, różnica polega na tym, że smaży osobno rybę w mące, tak, żeby miała chrupiącą panierkę, a po obsmażeniu wkłada ją do brytfanki razem z uprażonymi w niej wcześniej warzywami i koncentratem i pod przykryciem praży wszystko razem. brytfanka jest wypchana po brzegi tak, ze wyjmowanie ryby przypomina krojenie :) znika w mig:) Ta ryba jest naprawdę wyśmienita! Polecam serdecznie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń