Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba po hawajsku

Dania główne

Autor: gosiasalasinska

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 19.01.2009

Odsłon: 4928

Smaczne, zdrowe i łatwe do przygotowania.

Składniki

  • filet z pangi, 1kg
  • cebule, 3 sztuki(duże)
  • słoik papryki marynowanej, 1 szt
  • puszka ananasa, 1szt
  • Ketchup PIkantny, 0,5 l
  • Jaja, 4 szt.
  • mąka, 3 łyżki
  • vegeta, 1 łyżka
  • olej do smażenia
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety kroimy w niewielkie cząstki, zanurzamy w panierkę przygotowaną z mąki, jaj i vegety i smażymy w głębokim oleju na rumiano. Zdejmujemy do salaterki. Cebule kroimy w kostkę, dusimy lekko na oleju, następnie dodajemy pokrojone w kostkę ananas i paprykę. Dusimy kilka minut, często mieszając. Później dodajemy sok z ananasa, zalewę z papryki i ketchup, dusimy jeszcze chwilkę. następnie wykładamy do salaterki na rybę i gotowe. Podajemy na ciepło lub na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 13 września 2011 No tak, tak, pyyyyszna , zdrowa Panga! Antybiotyki, środki grzybobójcze, chemikalia wspomagające rozmnażanie, ułatwiające hodowlę, woda z najbrudniejszej rzeki świata to naprawdę świetny pomysł na zdrowy obiad. Smacznego!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń