Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryba po japońsku

Przekąski

Autor: illonaw26

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 264

Dodano: 22.12.2009

Odsłon: 20444

Przepyszna ryba na wigilijny stół:)

Składniki

  • ryba mrożona - mintaj (lub według upodobania), 1/2kg
  • mąka, 1szkl
  • letnia woda, 1szkl
  • jajko, 1szt
  • cebula, 1szt
  • OGÓRKI KISZONE LUB KONSERWOWE, ok. 1 słoika
  • papryka konserwowa, ok. 1 słoika
  • Zalewa:
  • woda, 1szkl
  • oliwa, 1/4szkl
  • koncentrat mały, 1słoiczek
  • ketchup łagodny, 2łyżki
  • ocet, 1 i 1/2 łyżki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę rozmrozić, posypać vegetą i usmazyć w cieście naleśnikowym (mąka, woda, jajko), tylko ciasto musi być gęste.

  2. Cebulę pokroić w kostkę, paprykę i ogórki w paski- te składniki są na sałatkę do ryby. 3.Następnie robimy zalewę: wszystkie składniki zagotować, doprawić solą i cukrem.
    4.Jeżeli mamy już wszystko przygotowane, to w głebszym naczyniu układamy rybę, na to sałatkę i gorącą zalewę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń