Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryba po japońsku

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20663

Dodano: 17.04.2008

Odsłon: 16873

Pomysł na rybę.

Składniki

  • 1 kg pangi
  • 1 szklanka mąki
  • 0,5 szklanki wody
  • 1 jajko
  • 1 szklanka wody
  • 0,25 szklanki oleju
  • 1,5 łyżki octu spirytusowego
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • 2 łyżki ketchupu ostrego
  • sól, cukier
  • 2 cebule pokrojone w piórka
  • 1 słoik papryki konserwowej paski
  • 1 słoik ogórków konserwowych pokrojonych w julianne
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wymieszać składniki na ciasto. Smażyć kawałki ryby maczane w cieście. Składniki zalewy zagotować. Rybę i warzywa układać warstwami w salaterce, zalać gorącą zalewą i zostawić do schłodzenia na noc. Podawać z pieczywem udekorowane cytryną. Czas przygotowania: 45 minut + czas chłodzenia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń