Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryba po japońsku w cieście naleśnikowym;

Przekąski

Autor: paskudna2206

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 175

Dodano: 25.01.2011

Odsłon: 14937

Smaczne i nie do znudzenia:))))

Składniki

  • ryba tilapia lub sola,pokroić wedle uznania na kawałki, 1Kg
  • papryka konserwowa, pokroić w paseczki do miski, sloik 900ml
  • ogórek konserwowy,pokroić w paseczki do osobnej miski, słoik 900ML
  • cebula pokroic w pólplasterki do osbnej miski, 3-4 szt
  • przyprawa do ryby kamis lub galeo:), 1 szt
  • olej do smazenia ryby:)
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. zalewa octowa:3szkl wody,5 łyżek octu,pól szkl oleju,3łyzeczki koncentratu pomidorowego,3 łyżeczki keczupu,2 liście laurowe,ziele angielskie4-5 ziarenek,pieprz6-7 ziarenek,cukier 4-5 łyżeczek,łyżeczka soli. wszystkie składniki wkładam do garnka i nastawiam na gaz żeby się zagotowały.zalewa potrzebna jest gorąca:)

  2. przygotować ciasto naleśnikowe,tyle ze musi być ono gęściejsze żeby ni spływało z ryby:)doprawić przyprawą do ryb lub wegetą wedle uznania:) smażyć na oleju rybkę z obu stron.w naczyniu żaroodpornym lub w misce układać kolejno warstwami rybę posypując warzywami przykryć rybą i znów warzywami do wyczerpania:)zalać goracą zalewą i przykryć.ryba jest najlepsza następnego dnia kiedy ciasto wpije część zalewy:))))

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewulka55 14 stycznia 2013 Jonas twoje propozycje są godne uwagi - ja też dużo używam pieprzu cytrynowego daje wyśmienity smak - daję go również do potraw z kurczaka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

paskudna2206 14 marca 2012 zapewniam że naleśnik nie będzie "ciapowaty"ale ciasto musi być tak geste by nie spływało mocno z rybki:)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 26 kwietnia 2011 Przepis interesujacy,chociaz nie jestem pewna efektu...skoro ten nalesniek nasiaknie zalewa to obawiam sie czy nie bedzie ciapwaty...?
Ale chyba warto sprobowac i sie przekonac!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

paskudna2206 31 stycznia 2011 Witam:)odnośnie mojej rybki po japońsku:)pewnie ze nie widać zalewy bo praktycznie cala jest pochłaniana przez ciasto naleśnikowe:0cebuli nie podsmażam bo zalewam całość gorąca zalewą wiec nie ma takiej potrzeby:)Robię te rybę od 15 tu lat,gościła na moim weselu i tak już została pozdrawiam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mala10 27 stycznia 2011 Coś z tym przepisem jest nie tak Ja tu nie widzę żadnej zalewy.ą jak już cebulę smażymy na pół mięko i wrzucamy do zalewy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 26 stycznia 2011 To danie jest mi nie znane,ale podoba mi się i postaram się go zrobić,na pewno jest smaczne jak wszystkie Twoje dania,które w większości zostały przez mnie wypróbowane i weszły na stałe do mojego jadłospisu -)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 26 stycznia 2011 Cieszy mnie ten przepis, gdyż jadłam coś podobnego x lat temu, bardzo mi smakowało i szukałam takiego przepisu :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

paskudna2206 26 stycznia 2011 :)))znam ten pieprz i tez gości w mojej kuchni:)jednak do tej ryby zawsze używam przyprawy do ryb:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jonas 25 stycznia 2011 Witam, proponuję rybę obtoczyć w mące ziemniaczanej,później otrzepać z nadmiaru mąki i dopiero do ciasta,ciasto dobrze przylega. Do ryb używam pieprz cytrynowy,to na prawdę dobra przyprawa /Kamis/.
Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń