Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jednoczesnie proste i eleganckie
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Składniki
Oliwe rozgrzac na patelni, podmazyc na niej cebule pocieta w tzw piorka. Czosnek przecisnac przez praske, dodac do cebuli, kiedy sie zeszkli. Dodac pomidory z puszki razem z zalewa (polecam pomidory bez skorek). Dusic wszystko razem, az pomidory "znikna", co jakis czas podlewac sos winem.
Filety przyprawic sola i pieprzem, podzielic kazdy z nich na pol. Wlozyc do sosu i dusic razem na malym ogniu ok 15-20 minut (do momentu, az ryba bedzie miekka). Pod koniec duszenia dodac po plaskiej lyzeczce ostrej papryki i bazylii, oraz wsypac posiekana natke pietruszki.
Ja podaje z ryzem uformowanym w "babeczki" :) smacznego!