Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryba po żydowsku

Przekąski

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1475

Dodano: 01.11.2009

Odsłon: 15216

POPROSTU PYCHA

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Każdy filet dzielimy na ok 3 części, skrapiamy sokiem z cytryny,przyprawiamy,obtaczamy w mące i smarzymy na oleju z obu stron,odstawiamy do ostygnięcia.Pore kroimy w pół księżyce,marchewke ścieramy na tarce.Pore i marchewke wrzycamy na patelnie z dodatkiem odrobiny oleju i podsmarzamu ok 5 min. Następnie zalewamy ok pół szklanki wody,dodajemy przyprawami i dusimy ok 15 min,Na koniec dodajemy śmietanę i dusimy ok 5 min.odstawiamy do ostygnięcia.Rybe układamy na talerzu a na wierzch kładziemy farsz porowo-marchewkowy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 19 września 2011 Nie powiesz chyba, że jesz truciznę, bo jest tania?

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gvlba 13 września 2011 Jeśli komuś nie pasuje to niech nie je lub zrobi sobie z chalibutem jak go stac.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 13 września 2011 No tak, tak, pyyyyszna panga! Antybiotyki, środki grzybobójcze, chemikalia wspomagające rozmnażanie, ułatwiające hodowlę, woda z najbrudniejszej rzeki świata to naprawdę świetny pomysł na obiad. Smacznego!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń