Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba podpiekana na ciemno

Dania główne

Autor: Pina86

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 47

Dodano: 08.11.2008

Odsłon: 1689

Pikantna grillowana rybka.

Składniki

  • płaty białej ryby, 4
  • łyżka papryki, 1
  • łyżeczka suszonego tymianku, 1
  • łyżeczka pieprzu cayenne, 1
  • łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu, 1
  • łyżeczki świeżo zmielonego białego pieprzu, 1/2
  • łyżeczki soli, 1/2
  • łyżeczki przyprawy allspice, 1/4
  • niesolonego masła, 50g
  • łyżki oleju słonecznikowego, 3
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Opłukać rybe i wysuszyć ja papierowym recznikiem.Zmieszać paprykę,tymianek,pieprz cayenne,biały i czarny,sól i allspice w płaskim naczyniu.Roztopić masło i olej w małym rondlu,od czasu do czasu mieszając.Delikatnie pokryć masłem rybę po obu stronach.Zanurzyć rybe w mieszance przypraw,aż pokryje się nią całkowicie.Piec nad gorącym węglem przez ok.10 min. na każdej stronie,odwracając raz.W trakcie pieczenia pokrywać rybę pozostałym masłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń