Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba Simona:)

Dania główne

Autor: xadix

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 492

Dodano: 16.10.2008

Odsłon: 4118

zdrowe,smaczne,lekkie

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wypatroszona rybe w calosci z glowa delikatnie solimy,maslo rozcieramy z czosnkiem i smarujemy srodek ryby, tym samym maslem smarujemy folie aluminiowa, w ktora bedziemy zawijac rybe; pomidora i cebule pokroic w plasterki; do srodka ryby ukladamy pomidora, cebule,oregano i bazylie; rybe ukladamy na wczesniej wysmarowanej folii aluminiowej, na rybie ukladamy tak samo jak w jej srodku pomidora, cebule oraz ziola i zawijamy upewnijac sie iz miedzy ryba a folia pozostalo wolne miejsce; pieczemy przez okolo 50 min w temp.220 stopni C przy piekarniku z termoobiegiem; po sprawdzeniu czy ryba jest miekka wyjmujemy ja z piekarnika, dzielimy na porcje , polewamy wytopionym maslem zebranym w czasie pieczenia z folii oraz skrapiamy sokiem z cytryny ; swietnym dodatkiem do tej potrawy jest ugotowana na parze fasolka szparagowa:) danie mozna przygotowac na grilu:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń