Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w cieście

Dania główne

Autor: antena28

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 1595

Dodano: 19.03.2009

Odsłon: 12157

Znudziła Ci się ryba w bułce tartej -polecam w cieście !

Składniki

  • filet z pangi (lub innej ryby), 60-70 dag.
  • 3 jajka
  • trochę mąki
  • vegetta,sól, pieprz,sok z cytryny,oregano
  • przyprawa do ryb - nie koniecznie
  • olej lub planta do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozmrożone filety skropić sokiem z cytryny

  2. W misce zmiksować jajka z mąką odrobiną wody ( można dodać trochę mleka) i vegetta+ sól + oregano + pieprz + przyprawa do ryb wg. smaku.

  3. Ciasto ma mieć trochę gęstszą konsystencję od ciasta na naleśniki.

  4. Filety obtaczamy w mące a następnie w cieście-tak przygotowaną rybę wrzucamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażymy po obu stronach na złoty kolor.

  5. Gotową rybę podawać z frytkami i świeżą surówką!

  6. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alutka50 08 listopada 2013 No czepili sie tej pangi! Nie chcesz nie jedz, ja też nie jem. ale komentarze powinny byc do pomysłu na rybkę ,jaką wybierzesz to Twój problem.A tu ekologiczna dyskusja bez sensu.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

krolkucharzy 05 września 2012 antena28 może ciebie nie interesują takie wiadomości, ale ja np. zawsze sprawdzam, co jem. Nie, nie, Panga nie jest trucizną. To zmieszaj sobie antybiotyki, środki grzybobójcze, chemikalia na rozmnażanie, zalej to pyyyyszną wodą ze śmietnika rzeki Mekong, gdzie wpływają zanieczyszczenia z pobliskich fabryk potem przystrój to rybą (choćby i dorszem) i masz gotowe odżywcze danie dla całej rodziny, bo to przecież danie rybne :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

antena28 27 września 2011 No bez przesady Panga nie jest trucizną :) ! Proszę sprawdzić w jaki sposób są hodowane inne gatunki ryb-nie wszystkie są wyławiane z górskich strumyków...Ale jak już nadmieniłam nie proponuję Pangi to był tylko przykład ponieważ obecnie jest to jedna z najbardziej popularnych gatunków ryb w Polsce.Pozdrawiam i życzę smacznego!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 26 września 2011 To tak, jakby napisać: "W takim wykonaniu nawet trucizna smakuje". Smacznego zatem podobnym ignorantom życzę.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

antena28 20 września 2011 W takim wykonaniu to nawet ta "Pyyyyszna panga" smakuje!
Ps. Rybę pangę podałam jako przykład , nie określiłam ściśle rodzaju ryby-więc proszę wypróbować przepis używając ulubionego gatunku ryby.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 19 września 2011 Pyyyyszna panga :/ No tak, tak, antybiotyki, środki grzybobójcze, chemikalia wspomagające rozmnażanie, ułatwiające hodowlę, woda z najbrudniejszej rzeki świata to naprawdę świetny pomysł na obiad. Smacznego!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

antena28 10 czerwca 2009 Trochę tzn. - tak aby oprószyć filety i kilka łyżek do ciasta tak aby miało gęstszą konsystencję od ciasta na naleśniki.(ok. pół szklanki)Zawsze robię "na czuja" Pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 31 marca 2009 zrobiła i powiem ,że bardzo pyszne , nadwyżkę odgrzała następnego dnia w piekarniku z serem zółtym na górze - niebo

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń