Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w cieście piwnym

Dania główne

Autor: ancoffe

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 5

Dodano: 15.09.2008

Odsłon: 2192

Danie łatwe smaczne i pożywne...

Składniki

  • Filet rybny/sandacz,dorsz, inna., 4-6sztuk
  • Piwo/marka według uznania, Butelka
  • Mąka,sól i pieprz
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety rybne pokroić w mniejsze części.posolić i popieprzyć. Piwo wymieszać z mąką tak aby powstało gęste ciasto ,,naleśnikowe,,. Zamaczać rybkę w cieście i wrzucać na dobrze rozgrzany głęboki olej. Smażyć na złocisty kolor.Można podawać z ryżem i sosem pomidorowym.SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 13 września 2011 No tak, tak, pyyyyszna panga! Antybiotyki, środki grzybobójcze, chemikalia wspomagające rozmnażanie, ułatwiające hodowlę, woda z najbrudniejszej rzeki świata to naprawdę świetny pomysł na obiad. Smacznego!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń