Do góry

Dania główne Przepis na:

RYBA W GALARECIE

Dania główne

Autor: PIRASMOS

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 4

Dodano: 14.12.2009

Odsłon: 5020

moze byc na Wigilijny stol, dla osob, ktore nie przepadaja za smakiem karpia

Składniki

  • 1 kg upieczonych lub ugotowanych filetów z ryby (pstrąga, łososia, pangi)
  • 1op. żelatyny z bulionem i przyprawami
  • 3 ugotowane marchewki
  • 1 ugotowany korzeń pietruszki
  • 1 puszka groszku
  • 1 puszka kukurydzy
  • Natka pietruszki
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. : Filety z ryby pokroić w porcje. Żelatynę przygotować zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu. Marchewki i korzeń pietruszki pokroić w kostkę. Groszek konserwowy i kukurydzę odsączyć dokładnie na sicie. Rybę i warzywa ułożyć w miseczkach i zalać wystudzoną Żelatyną. Wstawić do lodówki do stężenia. Udekorować natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 13 września 2011 No tak, tak, pyyyyszna panga! Antybiotyki, środki grzybobójcze, chemikalia wspomagające rozmnażanie, ułatwiające hodowlę, woda z najbrudniejszej rzeki świata to naprawdę świetny pomysł na obiad. Smacznego!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 14 grudnia 2009 jakie apetyczne danie i wygląda pysznie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 14 grudnia 2009 ależ sie tu świątecznie zrobiłąo i jak wykwintnie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń