Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w occie

Dania główne

Autor: alagi

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 15

Dodano: 24.01.2009

Odsłon: 5475

danie smaczne i zdrowe

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę oczyścić z łusek,wypatroszyć,odciąć łeb i dokładnie umyć w kilku wodach.

  2. Tuszki rybie posolić,obtoczyć w mące i usmażyć na rumiano na oleju.

  3. Ocet,wodę,cukier,cebulę pokrojoną w krążki,liście laurowe,ziele angielskie i pieprz wszystko razem zagotować i ostudzić.

  4. Usmażoną rybę ułożyć w naczyniu lub garnku i zalć olejem od smażenia i ostudzoną zalewą.

  5. Postawić w chłodnym miejscu na 24 godz.

  6. S M A C Z N E G O !.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń