Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryba w pomidorach

Przekąski

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6187

Dodano: 26.08.2009

Odsłon: 13370

swieże pomidory mają ten niezwykły letni aromat tak krótko, korzystajmy więc z tego na różne sposoby

Składniki

  • 4 filety ulubionej ryby np.mintaja
  • 4 pomidory - koniecznie aromatyczne
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, papryka ostra, bazylia , oregano
  • oliwa z oliwek około 2-3 łyżki
  • pietruszka natka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory obrać ze skórki , pokroić jak kto umie , rozdrobnić blenderem i gotować z dodatkiem oliwy aż sos zgęstnieje ( około 10-15 min, wówczas oliwa spowoduje że pomidory zaczną lekko się smażyć)

  2. Całość doprawić, dodać pokrojony drobniutko czosnek , osoloną rybę i dusić ją w tym sosoie na maleńkim ogniu pod przykryciem po kilka minut z każdej strony ( zależy to od wielkości fileta). Ozdobić pietruchą.

  3. Jak każde pomidorem wzbogacone danie, smakuje rewelacyjnie z frytkami i sałatką z kapusty pekińskiej. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń