Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
subtelna parafraza mistrzów patelni...
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 164
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 212
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 164
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 212
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
Ryby rozmrozić, zagotować bulion (może być z kostki - byle nie mięsny), do mrugającego bulionu włożyć porcje ryby - obgotować 3 minuty. Filety wyciągnąć, a wywar maksymalnie redukować raz po raz mieszając. Na zimną patelnię wrzucić pokrojoną w piórka cebulę, rozgnieciony ząbek czosnku, starty imbir (jak nie ma świeżego lepiej z niego zrezygnować) i skórkę otartą ze sparzonej cytryny, dodać olej i dopiero podmażyć. Gdy wszystko będzie lekko zeszklone, dodać na czubku noża kurkumę, wymieszać i chwilę podduszać. Dodać wywar, sok z cytryny i łyżeczkę cukru, włożyć rybę i gotować na bardzo małym ogniu ok. 12 minut. Jeśli wywar nie zredukował się dostatecznie, (a głodomory walą łychami w talerze), można dodać zaklepkę z łyżki mąki ziemniaczanej i dwóch łyżek wody. Doprawić solą i pieprzem - z umiarem, bo po zredukowaniu potrawa może być wystarczająco słona. Tuż przed podaniem, posypać poszatkowaną kolendrą. Podawać z ryżem.